Mesto ukončilo prvé dve etapy rekonštrukcie Námestia SNP.

15.06.2011 Stropkov

Stropkov 15. júna (TASR) – Po ukončení prvých dvoch etáp rekonštrukcie Námestia SNP v Stropkove, ktoré mesto realizovalo vďaka prostriedkom z európskych fondov, bude jeho revitalizácia pokračovať ďalšími dvoma etapami.
Hovorkyňa mesta Lenka Tokárová dnes pre TASR uviedla, že na projekt Centrum námestie Stropkov I. a II. etapa získala radnica v roku 2009 nenávratný finančný príspevok vo výške 1,4 milióna eur. Zámerom bolo zvýšenie kvality verených priestranstiev a miestnych komunikácií. S prácami začali v júni 2010, trvali rok a momentálne finišuje preberacie konanie.
V rámci revitalizácie boli na námestí upravené verejné priestranstvá vrátane umiestnenia prvkov verejnej zelene. Uskutočnila sa výstavba a rekonštrukcia verejného osvetlenia, chodníkov a časti Zámockej ulice. Prirodzenú hranicu medzi pešou zónou a dopravným systémom tvoria plochy verejnej zelene. Tie lemujú obe strany parkoviska, kde je k dispozícii 62 parkovacích miest.
Bohatá história nášho mesta, ako aj jeho obyvatelia si zaslúžia, aby sme mali po dlhých rokoch reprezentatívne námestie. Som rád, že po roku od začatia rekonštrukcie námestia sú dokončené dve z jeho štyroch etáp,“ uviedol primátor mesta Peter Obrimčák.
Následne po ukončení preberacieho konania sa začnú práce na 3. etape revitalizácie námestia. Tie by sa mali realizovať tri mesiace a náklady budú prestavovať takmer 230.000 eur, pričom mesto ich pokryje z úverových zdrojov.
Hovorkyňa ďalej uviedla, že realizácii 4. etapy rekonštrukcie námestia predchádza rozsiahly archeologický prieskum a lokalizácia bývalých hradieb, ktoré budú následne podkladom pre prípravu projektovej dokumentácie a následnú realizáciu.
 

Vyberte región